Najlepšia čokoláda na svete

06.04.2011 19:35

AMEDEI

Tým skvostom bude tabuľka prvotriednej čokolády Tuscany Amedei, ktorá sa za svoju nedlhú existenciu stala jednoznačne vedúcim pojmom vo svojej kategórii. Miesto vzniku tohto unikátu je Toskánsko a konkrétne mesto Pisa, známe viac šikmou vežou ako výrobou čokolády. Firmu založil v roku 1990 Cecilie Tessier so svojím bratom Alessiom Tessier s jednoduchou myšlienkou – vytvoriť najlepšiu čokoládu na svete, a s odstupom takmer pätnástich rokov musíme potvrdiť, že sa im tento neskromný zámer podarilo naplniť bezo zvyšku, o čom svedčí hneď niekoľko prvenstiev v súťaži World Chocolate Awards za roky 2005, 2006 a 2008, pričom ich úspech korunoval aj prestížny celosvetový magazín Food & Wine, ktorý Amedei označil za najlepšiu firmu vo svojom odbore…

 

Zatiaľ posledný primát zaznamenala biela čokoláda Porcelany, ktorá má skutočne luxusný perleťový nádych. To, čo však robí značku Amedei tak preslávenou sú tmavé čokolády s vyšším obsahom kakaa, medzi ktorými dominuje kvarteto: Toscano Black 66 %, Toscano Black 70 %, Amedei 9 a Toscano Brown. Kto si však obľúbil orieškovú čokoládu, bude asi sklamaný, pretože v Amedei vsadili na orieškovú chuť bez klasických kúskov orecha v štruktúre čokolády. Milovníci exotiky ocenia aj varianty venované Ekvádoru, Venezuele a Madagaskaru, teda najväčším vývozcom prvotriednych kakaových bobov.

 

Zdroj : https://www.protechgroup.sk/amedei/